Thursday, May 12, 2011

bukan mudah nak ikot cakap hati sendiri .

assalamualaikum . apehal masam tu ? senyum laaa sikit. terima kasih  :)



meh senyum lebar lebar , tehee~



membesar , membesar dan terus membesar ! yup , hari hari kita membesar tapi aku tak besar besar pon  atau kita semakin hari semakin matang ?

soalan susah nak jawab bukan? hey , nampak matang pon okey jugak !
aku suka bila aku nampak matang. which mean nampak dewasa . kadang kadang , aku agak kuciwa bila makhluk manusia yang tanya , " adik, sekolah tingkatan berape ? "

itu kejadian masa aku tunggu result spm. jangan tanya masa aku sekolah menengah , lagi sedih . T.T

taaapii , kejadian baru baru ni agak menggembirakan hati aku. kehkeh

situasi 1

tengah belek seluar slack.

kakak: adek nak sambung belaja eh?
aku: yup.
kakak: kat mane?

see, kakak tu pon pandai menilai yang muke mude aku ni muke budak nak masok U. bukan muka budak sekolah. sayaaang akak ! kehkeh .


situasi 2

mak cik: eh w****. lama tak jumpa.
aku: ha ah laa mak cik.
mak cik: besaaar dah kamu ni sekarang.


OK , aku tak pasti sama ada aku kelihatan dewasa atau aku semakin gemok. rasenye, nampak dewasa kot. muehehe.


sekarang ni pon aku sibuk dengan pelbagai persiapan . leceh la jugak  . = ="
dan aku semakin buntu. apa yang harus aku buat ? ikut cakap suka hati aku atau ikot cakap suka hati mereka?


mereka. mereka yang lebih tua. lebih berpengalaman. apa peribahasa nye tu .. mereka lebih makan garam daghoh tinggi woo~

taaapi .
bila lagi nak rasa studi jaoh. bila lagi rasa nak mau hidup lebih mencabar. bile lagi nak rasa hidup lebih berdikari.


aku tak pasti mana mau pilih. kebuntuan tahap menggila.


seriyes aku sangat keliru . T.T


tulun tulun tulun



HAPPINESS is a perfume
you cannot on others
without getting a few drops on yourself


p/s: tulun aku belanje makan pon ok jugak . kehkeh



terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

15 comments:

Red said...

nanti kat matrix, pakai make up, mesti nampak lebih matang :)

senyumSOYA said...

hehhe..akak yang dah nak msok 4th year ni ada org ckp mcm dak 12 tahun.. hehehhe.. klakor..

tapi best gak.. xdaa la org nak tahan bagi pamplet ka apa.. hehehhe

cik heroin said...

meh nak tolong. !

aiman rashidd said...

cik hemooooooooo ! rindu sama looo ! HAHAHA weh sibuk kerja doo , aku baru bngun , mana kau tahu ? terusaku tangkap gambar kat webcam :D HAHAHA .

dapat mana ? goodluck weh !! :)

fadh leyanie said...

ni lah masanya utk kita berubah mnjadi lebih berdikari!

Aezudin said...

da besar ko skrg ea.brape cm naek?heheh xP

adan said...

wah.. dia dah besar... agak2 sape tinggi antara tuan blog ini dengan saya? kehkhekhe

miss senyum said...

hee belajar rajin-rajin eh

cik hemo hemo said...

@aezud: ohh, ko nak kene cepuk kah? aku tau la ko tinggi ! :PPP

cik hemo hemo said...

@adan: tak boleh agak, T.T . sudah terang tak payah bersuluh, adan lagi tinggi. tsk tsk :P

cik hemo hemo said...

@miss senyum: time kasih akak suke senyum. hehehehe~

kay_are said...

ye ke dah beso?? nape nampak macam x bape nak matang je ni? dok dalam peti aiskrim, dalam peti sejuk.. camtu matang ke? =P

alexa yussida said...

besarrrnyee kamuu..hihi..

:)

cik hemo hemo said...

@KR : tuuuu mase zaman sekolah lah KR !! haha :)

cik hemo hemo said...

@alexa yussida: heheee. saye gemook jep lebih kak. T.T