Tuesday, May 17, 2011

semua tu ade HIKMAH nya , : )



assalamualaikum semuaaa , ^^

oh, hanya tinggal berapa hari jup aku mau sambung belajar balik .even masa aku nak isi borang bukak akaun baru , abang banker henseng gilooo , siryes hudooooh gila tulisan hakuh !

haih, dah lama tak pengang pen . kalkulator aku hentah campak kemana . bawah katil kot. heheh

semenjak dua menjak , apa yang aku plan semua tak jadi . kuciwa sekali . 
kengkawan baru yang dapat KMPP semua sporting lah . rasa macam dah lama kenal . kepada kengkawan KMPP , aku bertuah dapat kenal korang even tak jadi nak jumpa . korang terbaik lah !


takpa , cik hemo ! belajar di mana mana semua sama jah . asalkan kita berusaha selagi kita mampu. betul, kita hanya merancang, tapi Dia yang tentukan semua.









hm, selamat datang ke matrikulasi pahang cik hemo ! oh, ada yang kata matrik sana dalam hutan . nak ke bandar kuatangg mengambil masa 40 minit dengan menaiki bas ala ala naik kuda liar
takpa, cik hemo sanggup sahut cabaran, aku kan gengster . kehkeh


dah banyak kali aku tenangkan hati , dengan mengingatkan hati aku , "semua tu ada hikmah " , tapi kekadang aku sedih . aku takut aku tak dapat biasakan diri aku dengan perkara yang mendatang .


so, cik hemo kena carik kawan baru kali ni ! yeay . tak kenal maka tak cinta . cewaaah .


jangan bersedih cik hemo. walaupun kamu bersendirian di sana , tapi Dia tidak meninggalkan kamu walaupun seluruh duni menyisihkan kamu . Jangan berputus asa cik hemo , Dia bersama kamu ! Chill .


Jangan kamu berputus asa dari rahmat Allah, 
sesungguhnya yang berputus asa itu 
adalah mereka yang kafir Surah Yusuf ayat 87.



Dia masih sayangkan kita walau seberat mana ujian yang Dia menduga kita . SMILE ok !




KEEP 
calm and 
trust Allah



p/s : heloooooo kuantangg , bertemu di sana tau ! ^^





terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

35 comments:

Aezudin said...

slmt dtg ke kuantan.. <--- wakil mnusia kuantn. ^.^

amny said...

ehh..mnx tukar ke???huuhuhu....

best gk matrik phg..xde la jauh sgt dr banda dlm 15mnit jee

Wafiy Suzly said...

nanti kau akan jmpa kawan2 aku kat sana, ramai, haha

cik heroin said...

Hahahah, selamat pegi ke kuangtangggg!!


http://heroinbloglist.blogspot.com/

Violet Blue said...

syera muse matrik gambang jugak..

senyumSOYA said...

uit.. awat tukar matrik dik? hehehehe.. nak dekat ngn mak ayah ek..(^^!

pape pun..gud luck..blaja rerajin ya~

:: cekodod :: said...

SAY HELLO TO KUANTAN CIK HEMO!
tercaps lock,mls pdm..hehe

Mira iiya said...

matrik gambang ye??..,kita dekat lah..,saya kat ump gambang jugak..hehehe~

cik hemo hemo said...

@aezu din: hehehh. senang la aku nak ngoorat ko nanti. kehkeh .


OK TIPU ! :PPP

cik hemo hemo said...

@amni: ye keee? lega rasenyee. eh, macam ane chance nak jumpe amni , hehee~

cik hemo hemo said...

@wafiy: ok, aku nak ngooorat kawan ko yg ramai tu. kehkeh~

cik hemo hemo said...

@cik heroin: hm, :)

cik hemo hemo said...

@violet blue: ye keee ??

cik hemo hemo said...

@senyumSOYA: heheee. tak lah. famili minx tuka sane. sian kat dorang. kene anta anak die p jejaoh. driving lagi.


tens akak, lebiu muah muah !

gedik kan?

cik hemo hemo said...

@cekodod: heee~

tens awak ! kuantan bakal cik hemo tawan. ecece~

cik hemo hemo said...

@mira iiya: ye keee? boleh jumpe nihh ! yeay !

adan said...

selamat ke kuantan..

pasni mesti cik heemo not encik heemo jarang on9 kan...

psstt.. baru perasaan TERNAMPAK wanita solehah bertelekung.. sangat indah ^_^

Red said...

tuu dio!!! kluaq semua longat gannu dio... XD

budak_baik said...

haha.. pegi la ko sorang2 kat sane.. hehe.. ade la tuh kwn2 kt sne ekg.. chill!! hemo hemo..

naz said...

cik hemo. yang susah ini lah yang akan jadikan kita senang kelak :)

miss senyum said...

blaja rajin-rajin nahhh :)

cik hemo hemo said...

@adan: tenss adan. yeah, da jarang on9 la nmpak gayenye. tapi gambang dekat ngan rumah, bley sroh ayah anta laptop. wekkk, :PPPP

cik hemo hemo said...

@red: mane ade lah red. kang cik hemo kua totally ganu, baru dok faham ketgi. eh, oppsss ! hue hue

cik hemo hemo said...

@budak baik: yelah budak baik .. ko pon, selamat maju jaye. ko jangan nak gatai cari awek lain. aku cincang ko nanti. mewakili, cik w*n*, heheheheheh~

cik hemo hemo said...

@naz: terima kasih naz !!! sangat bermakna ayat tu, rasa lega cikit. hehe~

cik hemo hemo said...

@miss senyum: time kaseh akak !!! hehehe

fadh leyanie said...

cik hemo hemo..matrik dalam hutan la best...adventure sikit..segar dengan kehijauan alam..^^

アヌム ちゃん said...

Salam.
Datang visit sini..dan baca entri :) nice blog~
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

adan said...

erk..! hemo tukar picture lagi.. maner pegi picture wanita bertelekung?

cik hemo hemo said...

@fad leyanie: hehee. betoi. mesra alam. jumpe "kawan" baruu. :))

cik hemo hemo said...

@nak tulis ape ni?: owrait, cik hemo terjahhhh !!

cik hemo hemo said...

@adan: adan suke tgok pic tu eh ? klu cam tu cik hemo tuka eh .. nak tak ?

adan said...

mestilah suke..! nak tgk lagi.. ehehe

cik hemo hemo said...

@adan: hehehehee. tens adan !! :PPP

kay_are said...

matrik pahang?? baru je balik dari outstation kat pahang ari tu.. taktau lak blajane.. <-- ayat kalau tau macam nak gi visit je kan? =P