Friday, April 1, 2011

rumah kata pergi, kampung kata mari.

assalamualaikum.. .

 ini encik google ensem punye kampung



lemah rasanya aku nak menaip post kali ni. *sigh*

pada pagi yang hening, semasa aku menyedapkan diri dengan membuta di pagi hari.

"adik, tutup pintu. mak nak pegi bandar"

"hmm.. <--- pabila diganggu tido yang indah.

"adik, cepat kemas barang"

"ye la.. "

mimpi je ni. mak selalu dengki aku nak tido di pagi hari. <-- menjadi kebiasaan membuta di pagi hari. wahaha.

"mak, kenape kemas barang?"

"kan mak dah kata, kita balik kampung. seminggu."

demm. aku tak mimpi. laen kali jangan asyik dok membuta di pagi hari. *sigh*

"maaaakk! apesal seminggu. macam macam nak buat minggu depan. ada renion itu ini. alaaa, maaak! "

pehh, mak aku buat tak layan. even aku buat muke inesen. hampeh. taktik di rejekk !

ekseli, duk kat kampung tak bebas mana la. nak bangun lambat pon tak leh. sebab nenek aku akan bising bila cucu kesayangannya lewat bangun. hehehe.

aku dikerah merajinkan diri di dapur. tulun mana yang patut. well, ini kira bagus la, meningkatkan skill memasak aku. bhahaha.

tader geng nak beborak , takan la ku nak beborak pasal K-POP dengan mak cik pak cik aku. ada jugakk kena mintak pelempang. hohohoh.

misi aku selama seminggu di kampung..

aku nak merempit sepuas hati di kampung. eleh, kawasan kampung jup. GREEN light punye. bhahaha

then, aku nak jadi gengster selama seminggu. akan dahku sebabrkan ajaran hakuh. muehehe.

aku akan membuli kazen kazen aku membuat homework sampai lebam


hoooyeh, tak sabar tak sabar!

wahai kampung dan rakyat jelata. akan beta takluki kamu semua. just wait and see.


p/s: hap-date belog dalam kereta, otw balik johor. bhahaha. rindunya nak naik viva putih itu. sobsob.
terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

17 comments:

Wafiy Suzly said...

kat kampung leh blogging tak?

miss shark said...

ohh.. best nya balik kampung.. nak2 lagi ni musim durian.. ehh, ye ke? ntah =='

amny said...

ahahah..mentang da abes skolah(Samalah kita)..nak membuli lak ek...??

hohoho^^

Aezudin said...

sembng2 la K-POP dgn nenek. kompem nnti xrase boring.. XP

Shamsuddin Amin said...

ak pon x sabar nak balik kg...
7 april ni balik sabah...
jom...^^

cik hemo hemo said...

@wafiy: nanti aku citer.. T.T

cik hemo hemo said...

@miss shark: bes tu bes la jugak. *sigh*

kat sini tader musim durian la.
nak cari petai pon susah kat cini.

eh, bukan cik hemo yg makan la..
ayah cik hemo. hehe~

cik hemo hemo said...

@miss shark: bes tu bes la jugak. *sigh*

kat sini tader musim durian la.
nak cari petai pon susah kat cini.

eh, bukan cik hemo yg makan la..
ayah cik hemo. hehe~

cik hemo hemo said...

@amni: membuli? sudah semestinya. WAJIB !

cik hemo hemo said...

@aezud: nenek aku minat piromli jup.. hoho

cik hemo hemo said...

@shamsudin: oooo, sabahan. err, ko nak blanje tiket fly eh?

boleh aje. muehehe

kay_are said...

dah x best r balik kg time2 sekarang kan.. sume kazen dah besar, dah keje.. nak men aci kejar pun x cukup member dah.. ish ish

cik hemo hemo said...

@kay_are: uhuk uhuk.. tawuu taper. sume da besar gedaabak.

Raji berkata said...

hahahah yeah jadi anak dara rajin kau lepas nih ;D

cik hemo hemo said...

@raji: hooyeehh. sudah semestinye. C:

Aezudin said...

piromli kan raja k pop m'sia..heheh

cik hemo hemo said...

@aezud : hooyehh. memang !