Wednesday, March 30, 2011

bila aku jadi minah rempit [18SX]

assalamualaikum ^^

harap sesapa di bawah umur, jangan baca entri kali ni, post ini mungkin mempengaruhi korang. mungkin la.. 


...dalam botol. 

err, "..." tu apa eh? aku pon tak tau. ada sesapa boley exsplen kat aku? seriyes aku tak tahu menahu..
*rasa nak lempang tak?*

memandangkan aku baru saje menonton filem tersebut petang tadi. meh aku story biskut merry cecah ais krem shukelat. *ohsedapkemain* 
memula, aku fikir jugak, nak tengok ke tak? ye la, filem kontroversi. aku nengok disebalik tabir pon, agak seram sejuk.

"ala, nengok wayang si dia belanje tu. bukan selalu"  rezeki rezeki. bhahaa.

err, cuma 3 pasangan jup dalam wayang tu. 3 pasangan, kira 6 orang. hah, ramai la jugak tu.

first starting movie tu, agak bosan la.. err, kena jujur kan? muehehe. tapi, overall, ok la cerita tu. ada jugak part part yang memang 18SX, cuak cuak ! seriyes aku tak tengok. aku tutup mata. *berpeluh menaip*

even, dulu aku anti giler dengan mak nyah, guy , lesbo.. kalau aku terserempak dengan beliau , mula la aku ngutuk ngutuk dalam hati. tapi, lepas aku nengok cerita tu. aku ubah persepsi dan pandangan aku. daripada aku duk ngutuk dorang, ada lebeh baiknya aku doakan mereka tu dapat petunjuk dariNya dengan ikhlas. mana tau doa kita tu termakbul?  harap harap golongan tu berubah. amin. ^^

tapi kan, ada satu part yang aku tak bleh bla. erm. apesal hero dalam cerita tu tak pandai bawak motor??

aku rasa, golongan lelaki wajib pandai bawak motor la. betol kan? aku rasa malu la kalau kaum lelaki tak pandai bawak motor.. setuju tak?

tapi, kalau aku bawak motor, memang dasyat..

ni komen, kawan aku. dia orang bertuah sebab dialah orang first aku bawak. tahniah ! mimpi ngeri kan?

"weyy, apesal kau bawak motor macam pelesit?"

"amende la kau ni. ada cermin sisi, tapi kau duk toleh kepala kat belakang"

"wooi, apesal kau break mengejut, lain kali bagi salam dulu !!"

"weyy, apesal kau bagi signal tak tutup balik ! jenuh orang lain nengok kita pelik semacam."

"pehh, cikit lagi nak kena bontot kereta tu. kalau tak arwah dah aku"

hmmm, tapi kawan aku akhirnya selamat dari segala bencana semasa aku bawak motor.
alhamdulillah..

aku bawak motor tanpa lesen. pehh, jenjalan round taman jup. bukan selalu la. bhaha.

agak agak, aku ni ada chance tak jadi super racer? wahaha.


p/s: pegi nengok wayang, lepas tu terus balik. bukan nak belanje makan! adooi. T.T

terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

20 comments:

Red said...

18sx!!!!!!!!!!!!! betul ke tak tengok ni.?? *berpeluh menaaip

cik hemo hemo said...

@red: err, kantoi !! hahaha.

miss shark said...

sangat jarang keluar tgk wayang sekarang ni. malas. hehehee.. emm, saya tak pandai bawak motor. pernah bawak. then, parents terus tak bagi bawak dah. bahaya kata mereka.

cik hemo hemo said...

@miss shark: jom nengok wayang. cik hemo blanje. hehehe


ala, esok da pandai bawak kereta, bawak cik hemo sekali.

muehehehe.

amny.. said...

hayyyaa !!! lame dah xtgok wayang...

18sx????huhuhuhuh..ni nak tgok ni..

ahhhaha..=P

Wafiy Suzly said...

yeye je tutup mate,haha

Raji berkata said...

woahhh yker ad 18sx?
taknak tgk ah cmnih
yker? =.=

aah slalu lelaki skjap jer dh reti bwk motor
ngahaha

Violet Blue said...

whoa!!
siapakah yg bernasib malang + baik itu?
nak tau, nak tau..
haha~ <--- sile lempang kerana gedik..

Aezudin said...

18SX? bhahaha

cik hemo hemo said...

@amny: amboi amny. kalau 18SX tu kemain die. huahua

cik hemo hemo said...

@wafiy: ye aku tutup mate. uhuk uhuk..

cik hemo hemo said...

@raji: ye la tu ko tanak nengok. bhahaha.


ke ko tak reti bawak motor hah? huahua

cik hemo hemo said...

@violet blue: identiti di rahsiekan. muahaha.

meh, aku bawak. kalau kamu nak mimpi ngeri la. huahua

cik hemo hemo said...

@aezud: ko cukup umor, takpe aezud. huahua

syahira abdullah said...

huuhuu ape yg 18sx sangat tu?
header kamu sangat sooommmeellll.

suke elmo & cookingmonstar jugak!

pssstt: syiera ader lesen moto tp takot bawak moto =.='

cik hemo hemo said...

@syahira abdullah: nak tau ape yg 18SX, kene nengok la citer tu. nengok kat wayang lagi best sebab screen besar, jelas siket. muehehhee.

suke giler elmo, kalau la bley kawen dgn die.. .

aik, ade lesen? nak lesen tu aci dak? nak men race halal. huahua

[cucu Hj Hassan] said...

bg sinopsis sikit. hohoh. malaas nak tengok dah =)

kay_are said...

set mase kite lumbe 2, 3 round mahu? =P ok r tu dah blanje wayang.. silap2 bawak g makan duit cik hemo yang terbang nanti.. ^^

cik hemo hemo said...

@cucu hj hassan: kene tengok la movie tu.. hehe

cik hemo hemo said...

@kay_are: jooom racing. muehehe.

aish, die tak sanggup nengok doit cik hemo terbang.. hehe