Thursday, April 7, 2011

nak merempit kunun, padan muke !!!

assalamualaikum ^^


nak senang kan hati orang lain susah kan? *sigh*

even, rumah kedua belah mak ayah aku satu kampung jup, ada jugakk kedua belah pihak maen tarik tali. yang satu lagi ajak tido sini, yang satu belah lagi ajak makan kat sini la. sampai naik lelah aku duk pusing pat puloh kali ulang alik ke sana ke situ.  naseb baik la jarak kedua belah rumah tu dekat. 

kampung belah mak ayah dekat pon ada masalah. apetah lagi kalau yang berjauhan. masalah ni yang membuatkan aku rasa maaalaaass nak kawen. ekeke. [kunun la tu]

tapi kan, aku kekadang tak tahan jugakk setiap pertanyaan mak cik mak cik kat kampung aku.

"aik, tak pegi sekolah ke?"

nak jekk aku jawab, "saye gengster mak cik, tak pegi sekolah pon takpe"
susahnya bila aku ni kelihatan muda. muehehe. *rasa nak lempang kan?*  

"laar, da abes sekolah ke? mak cik hengat sekolah lagi. macam mana keputusan SPM ?"

soalan cepuk dahi la derr. aish mak cik ni. kalau aku jawab.. 
"mak cik, mak cik ada tak anak laki? saye nak ngorat nihh" , nak jekk dapat penamor free. wahaha.


tapi, best doe bila dapat bawak motor round kampung. ye lah, merempit la sangat. oh, tetibe rasa insaf jauh di lubuk hati uhuk uhuk .. . [kunun la tu]

di waktu petang semasa aku menunggang, eh. merempit laju laju. bhaha. 

"eh, rasa macam dah jauh jup aku bawak motor. kang ada jek tersesat, tak pon kena sorok ke. .."

mase aku nak buat U-turn, dengan secara tetibe motor tersebut mati dengan gumbira riang ria di pagi raya.. adesss. cuak cuak cuak ! bila cek minyak, hampeh ! memang dah nak habis. bukannye kampung aku ni ada stesen minyak tepi jalan. nama pon kawasan kampung.

mula lah parkinson menyerang. dan kaki aku mula jadi lemah gemalai sehingga kan nak setat motor pon tak lepas. 


hooomaaigod, dengan jari terketar ketar, aku try telipon ayah aku.. tetibe, ade sorang pak cik mem-berhentikan kereta beliau. muka aku yang panik tetibe berubah jadi cool.
[pelakon yang hebat, cover] 


"kenape ni? motor rosak?"


"err err.. tatau la. tetibe mati. tade minyak kot"


"meh pak cik tolong setat"


piuhh, naseb baik motor tu hidup balik. aku nengok muka pak cik tu macam nak ajak aku jadi bini muda dia. tak pon bawak aku kat sungai golok, pastu kena jual. seram seram.


even, pak cik tu dah tolong aku, aku ucap la jugak "terima kasih" , kang kalau tak ucap nampak sangat biadap kan kan kan ?

oh, tetibe rasa serik dah nak merempit. padan muka !!  

p/s: nak merempit dengan beskal pon boleh jugak kan? 
terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

12 comments:

Wafiy Suzly said...

cuba kalau terberlaku sesuatu yang tak dijangka,camna?

Aezu said...

hahah.minah rempit muke mude ne.ade je citer dia. XP
em. xnk kawen? btol kah..ekekeke

[cucu Hj Hassan] said...

wahaha. apa salahnya jd num dua. haha. tak baik buruk sngka. kikiki, btw, sy letak awk kt blog list sy ea.jadi cucu rajin komen. haha

adan said...

hahaha... minah rempit kampung rupanya.. nasib baik ada pacik ensem tolong kan... agak2 klu pacik tu ajak kawin awk nak tak?

cik hemo hemo said...

@wafiy: aku tak berani nak cube la wehh. kang ade jek bende tak elok berlaku... mintak dijauhkan..

cik hemo hemo said...

@aezud:hohoho. best doe jadi minah rempit kampung. ekeke.

err, kawen ? tunggu dak korea minang aku dulu. bhaha

cik hemo hemo said...

@cucu hj hasan: ekeke. tanak ngan pak cik tue tuuu. tapi kalau die poket tebal, layan jekk.


ahh sudah. jadi bloglist ? suke suke. tehehe

cik hemo hemo said...

@adan: ensem? muke die ala ala mafia. menakotkaaan. err, tanak la. bek saye kawen ngan ashraf muslim. ekeke

adan said...

wow... mesti awak kenal sangat ngan ashraf muslim kan..kan.. agak2 ashraf muslim kenal ngan awak tak ?

btw sy nak kawin ngan yuna.. boleh?
lalala~~~~

cik hemo hemo said...

@adan: tak kenaaal pon.. uhuk uhuk.

eh, yuna dah berpunye la! kang ade jek gadoh nge pakwe yuna.. ekeke

Aezudin said...

cuba bygkn kalau dak korea meminang pstu kawen dgn cik hemo hemo?msti pasang lagu k-pop mase walimatul urus en.hahah.mahu bergegar satu daerah.

cik hemo hemo said...

@aezud: aku tak suke pasang sebarang lagu mase kawen. ekeke. eh, macam nak kawen esok jekk. bhaha


bunyi sore mak cik mak cik pon dah cukop bising.. T__T