Thursday, April 21, 2011

bila perempuan suka "perempuan" .. LESBIAN eh ?


 cik hemo tengah sedih ni T.T

assalamualaikum .


baru hari ni aku tergerak nak buat entri sebab sebenarnya takot dengan penyakit aku yang baru melanda baru baru ni . penyakit typoo . mugkin sebab aku letih hap-date blog kot , kunun la letih .


ekseli aku lagi takot dengan satu blog ni daripada takot dengan simptem baru aku . bukan kerana blog dia penuh dengan hantu karipap , hantu burger , hantu sekian sekian oh , penakot juga aku ghupenye , tapi sebab dia agak terpesong sedikit . err , banyak !


aku buat entri ni sebab aku sebagai perempuan rasa sedih dengan pandangan dia . cara dia . mula mula, aku follow blog dia . sekadar suka suka . dan aku ada tengok satu gambar di side bar , which is a girl photo yang kelihatan macam lelaki . boyish kot .


dan paling terbaru sekali dia ade post satu entri pasai "perempuan" . terkejot aku bila dia kata tu boyfriend dia , pakwe dia . ngeks ! tu perempuan laa .. kenapa dia jadi macam tu . dah tade lelaki yang lain ke adik nak berkenan . adik ? ye , dia muda lagi . budak sekolah lagi . tu yang aku lagi sedih .

kalau la aku dapat jumpa dia , aku nak tanya dia soalan .





1. adik, adik cantik la. kalau adik pakai tudung mesti adik lagi cantik kan?
2. adik, adik tau tak pakwe adik tu perempuan , kenapa adik suka dia eh ?
3. adik sudi tak kawan dengan akak ?


apa yang patut aku buat ? biarkan saja eh ? aku nak nasihatkan dia tapi .. aku tak mampu . aku tak berani.


nak nasihatkan orang ni susahkan ? inikan sesama perempuan apetah lagi kalau lelaki . penah aku nasihatkan sorang perempuan ni . bagi aku dia sangat lawa . tapi seribu kali sayang , dia tak tutup aurat. ada aku nasihatkan dia suruh pakai tudung . tapi dia kata , dia tak suka pakai tudung .


dan , dia selalu tulis entri pasai boyfriend dia . aku tak faham kenapa la dorang jiwoongs sangat tulih pasai pakwe dorang . bukan aku jeleh , tapi agak agak la weh . jangan over sampai dah kira macam boleh menjatuhkan maruah korang sendiri .


sehinggalah dia ada post satu entri dengan megatakan ketidak puas hati nya ! sampai ter-keluar ayat ayat carutan . sedih ? aku lagi sedih dengan perlakuan dia daripada aku sedih dia mencarut kat aku .
dia muda lagi . jauh lagi perjalanan dik .



aku penah jatuh cinta dengan sorang perempuan jugak .




taapi ,

aku bukan jenih yang LESBIAN okeh ! aku jatuh cinta dengan dia kerana sifat peribadi dia . selalu mengingatkan aku pasai Islam . berkongsi pasal Islam . dia terlalu baik . tak pernah aku jumpa sahabat sebaik dia . masya'Allah , aku kagum dengan sifat malunya . kalau aku ? pehh . lalu dia menghulurkan tali persahabatan , aku suka bersahabat dengan dia . sampai sekarang . ^^









sedih aku dengan perempuan sekarang ni . T.T
aku tau , aku tak sempurna jugak . banyak kelemahan aku .





p/s: kalau aku ada buat silap , korang tolong tegur aku ..
terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

31 comments:

Wafiy Suzly said...

ciss, kenapa hantu burger tu aku,?? ha ? jawab jawab..

Aezudin said...

typo is better than lesbo. :)

Violet Blue said...

ohh, like komen Wafiy ngan Aezudin :)

sbb diorang dah ambik ayt saye tuh, x leh nk komen panjang..
haish~

adan said...

itu semua sebab otak letak atas kepala lutut.. tak faham gak dengan spisi mcm ni.. btw nak kenal gak dengan pompuan yang cik hemo jatuh cintan tuh.. kahakhakha..

senyumSOYA said...

adei~
baru2 ni kawan laki ada citer seorang laki jatuh chenta ngn dia..

dulu2 suka gakkaco2 dak pompuan yang kiut2..
hehehe..kaco ja.. x da perasaan pape pun..hik3~

cik hemo hemo said...

@wafiy: hentah . sbb ko kan hantu burger . eh , tetibe aku rase lapooor . bak cini burger ayam spesel satu !!



eh , tau order je aku nih . kehkeh

cik hemo hemo said...

@aezud: holaah . tapi kekadang tabes jugak typoo memanjang . T.T

cik hemo hemo said...

@violetblue: ni mesti tade ideal ke hape ??



haha~

cik hemo hemo said...

@adan: ituuu la pasai . ngeks betol orang cam tu . amboooi adan ! kemain nak ngoorat awek tu . geget kangg ! :PP

cik hemo hemo said...

@senyumSOYA : bia betikkk ?? takoot la org laki zaman sekarang ..

eh , ngoraat pompuan jugak eh ? jengjengjeng .. :PPP

miss shark said...

adehhh.. macam2 jenis orang sekarang. hikhikhik.. saya pun suka perempuan. so, saya ni lesbian jugak la eh?

cik heroin said...

saya suka tengok perempuan cantikss ! lesbo tak? hehe

amny said...

amni terpikat ngn cik hemo3..hehehe..^^

Taufiq Wr said...

tu ah..skrg dah ramai pompuan sonsang..dkat kawasan umah sewa taufiq ni, naik lif je jumpa pengkid..pakaian sebijik macam laki dengan rambut pendeknya..igt org xleh cam die tu pompuan..huhu

fyna said...

hopefully nnti die akan kembali ke pangkal jalan..
;)

cik hemo hemo said...

@miss shark: saye pon suke awak , suke kawan ngan awak , tehee~

cik hemo hemo said...

@cik heroin : saye pon suke tengok pompuan chooomel . tapi tak lesbo la . kehkeh

cik hemo hemo said...

@amni: cik hemo jatoh chenta ngan amni la . lalalala~

cik hemo hemo said...

@taufiq wr : betol2 . aku stuju . aikk , taufiq tau mane yang die tu pompuan , tengoookk hape hah ??? jengjengjeng .. ekeke~

cik hemo hemo said...

fyna: aminnn~ hopefully mcm tu la jugakk . ^^

adan said...

jom men geget2.. kahkahkahak

aiman rashidd said...

HAHHHAH sedih tapi tergelak tengok bear nangis . HAHAHHA

btw lawa lah header kau . tapi aku suka yang dulu , buat kat aku satu :p HUHU

Cikbelog said...

aigoo~~ camne la beliau boleh in lurve dengan orang yang sama spesis.*musykil*

cik azeya said...

dulu aku rase aku lesbian sebab bila aku sekolah perempuan mmg nampak perempuan je tak ada lelaki. seriyes,aku dah tekadkan hati aku, aku mmg suke perempuan. gile. hahah. tp sekarang aku dah jadi nomel balik, say no to lesbo. perepuan mmg diciptakn untuk lelaki. hiks

cik hemo hemo said...

@adan: joomm aku ade sepasang taring , adan ? kehkeh

cik hemo hemo said...

@aiman : elele , header ko cantek ape . ko nak aku buat ? hohoh . boleh boleh .





10 hengget caj tau !! :PPP

cik hemo hemo said...

@cik belog: tu laaa. menakotkan !!

cik hemo hemo said...

@cik azeya: alhamdulillah, awak dah berubah . syukur ^^

betol , Hawa diciptakan untuk Adam .. :)

kay_are said...

kne cube nasihat adik tu elok2 r.. kalau kasar2 xde nye nak dengar ye tak? huu.. ape pun bagus r amek tau pasal orang2 sekeliling.. =)

cik hemo hemo said...

betol . aku da abes nasihat baek baek daa . tapi die tetap keras . T.T , aku da tak tau nk ape lagi ..

Anonymous said...

nak luah jugak lah ;)

sedeh.. lg sedeh bila org tu kita sayang.. ak pn knal beberapa pmpuan yg agak terpesong.. dan hati ak patah bila tgk senyuman plastik dorang.. yg dlu cantik, mampu buatkan org lain tersenyum..

laki-laki kuno