Wednesday, March 16, 2011

jom jadi syantek bersama cik Hemo

geeeediiik tak tajuk entri kali ni? *rasa nak tampar tak?*

ok, sila sediakan baldi untuk korang muntah wane wani. ekekeke. untuk volume yang tinggi sediakan besen, kasi besaq siket. wahaha

pada pagi yang hening..

"cik, cepat hap-date belog, aku cepuk kalau tak hap-date belog hari ni"

"Err, Boss, aku baru nak menikmati mata kechomelanku untuk menatap cerita korea"

"aku tak kira, kau update atau aku potong gaji kau hari ni"

Demm. ceitt, tak guna betol Boss guna taktik tuhh. cepuk dahi!

"aku kekeringan ideal nak hap-date belog la Boss"

"jappp.. biar aku pikir dulu..."

Apa pula kali ni? Janganlah suruh aku tulis sajak lagi... T_T

"Apa kata kali ni kita letak petua pula. Kan kau banyak petua petua lama"


pulakkkk. nak buat macam mana kalau aku dah terpaksa. T_T, okeh, meh aku kongsi petua yang aku selalu guna. *cewahhh*

nak bibir merah macam justin bibir?
Amalkan menyapu sedikit mentega ataupun marjerin pada bibir setiap malam sebelum tidur.

tertekan dengan jerawat?
amalkan menyapu ke muka bedak sejuk yang dicampur dengan madu setiap hari.

muka licin dan halus tulus mulus?
buah tomato dikisar dan disapukan pada muka pada waktu pagi dan malam. *aku tau, aku tak selalu buat sebab malas*
selepas itu, muka dicuci dengan air panas menggelegak air suam.

penjagaan kulit muka
cuci muka dengan air suam. kemudian disapu limau nipis. bilas muka sekali lagi. nak buat hari hari pon takpa kalau korang rajin pegi petik buah limau. ekekeke

awet muda
minum tiga gelas air masak sebelum membasuh muka. amalkan setiap pagi sebaik bangun daripada tidur. nak lagi hebakk, minum air masak berserta air liuk basi korang. wahaha

masalah piyed
biasa kalau senggugut, minum air teh tanpa gula dan susu. memang pahitt! tapi berkesan la jugakk. lagi pon jarang kena senggugut. *cewahh*

well, aku amalkan petua ni sejak dulu. kalau zaman hostel, aku selalu pakai bedak sejuk. sampai la...

"korang, tengok aku bawak apa.."

sambil menunjuk bedak sejuk macam iklan dalam tv, HAHA

"weh, aku nak pakai jugakk"


"set, malam ni kita pakai!"

selang beberapa minit, muka kami menjadi putih melepukk dek bedak sejuk punya pasal. dah macam ghupe hantu pon ada. tetibe, krekkk, pintu terbuka. pehh, warden round dorm rupanya.

"oh, rupa rupanye hantu yang berkeliaran malam malam. Banyak ekor ni"

Kita orang memang terpaksa tahan gelak. Tuhan jup tahu perasaan kami masa tu. Lepas warden blah dari dorm kami, aku dapat ideal yang geliga.. *bajet* , aku sarung kain sembahyang, lepas rambut. pehhh, sebijik macam maya karin. agak agak, aku ada chance jadi maya karin untuk filem seterusnya. wahaha. Aku plan nak kacau dorm sebelah, tapi aku ni penakot. cancel plan. hentah macam mana, aku rasa seram sejuk. tetiba duk terbayang cerita hantu yang baru aku dengar.

"err, jie. aku tidor sebelah kau malam ni eh?"


"dasar penakot betol kawan aku nihh"

well, jangan buat buat berani macam aku ni tau.
terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

4 comments:

miss shark said...

wahh.. saya nak try la petua yang cik hemo hemo buat ni. (dilema : masalah jerawat)

hahahaa~ nak start malam ni jugak! thanks 4 the info.

psstt, saya pon pnakot. selalu gabung katil ngan roomate waktu malam :p

cik hemo hemo said...

*miss shark: gabung katil memang wajib bagi dak hostel..

try skali.. :)

miss shark said...

hehehehee.. betul3.. baru rasa meriah nak tidur. act, rasa selamat sebenarnya (ayat org penakot).

cik hemo hemo said...

yeahhh.. takot jugak ade bendealah dok goyang katil..seram doe!