Thursday, March 24, 2011

akhirnya, keluar jugak

assalamualaikum ^^

patpuluh kali aku fikir sama ada nak post pasai bende ni ke tak. YEAH, pasal result SPM.

pada pagi yang tak berapa nak hening..

*cewahh*


aku mula tak sedap hati bila kakak aku hanta mesej,

"kalau dapat result bagi tau kak intan cepat, tapi kak intan rasa berdebar+tak sedap hati"

ok, cuak cuak cuak! nak makan sarapan pun tak lalu. TT_TT

sampai kat sekolah, biasalah perempuan , jumpa kengkawan macam bertahun lamanya tidak ketemu. eh, lelaki pon sama la. ekekeke. rindu rindu rindu dorang.

masa puan pengetua berjalan menuju ke dewan, beliau tersenyum panjang *petanda baik tu* , alhamdulillah.
sekolah aku dapat menghasilkan 8 orang straight A, opkos aku tak termasuk sekali.. sedey la jugak.

oh bedebanya aku ketika itu~

bila aku nengok result, seriyesly tak caya. dah la masa trial result aku cikai cikai jup. nak tau ke aku dapat berape? aku dapat ... 7A ( macam macam ade), 1 b+ (chemistry), 1 c+ . tang c+ tu aku agak kuciwa sekali. subjek apa? pehh, pyhsic. hentah la, aku memang tak minat pyhsic kot. 

apa pun yang kita dapat, just say... Alhamdulillah. 

sedih? kita memang berhak nak sedih. memang aku agak sedih sebab tak dapat straight A. kesedihan aku terubat bila mak ayah aku peluk aku ketat ketat, walaupun aku tak dapat straight, mak ayah aku happy aku dapat result macam tu. bila aku nengok muka mak ayah aku happy, aku amat bersyukur..alhamdulillah.

ye la, result trial tak ummmph mane pon. -.-"

aku rasa ni semua baru permulaan. kita muda lagi. baru masuk lapan belas tahun. jauh lagi perjalanan kita.
jangan la kerana ujian siket, kita nak melatah. be strong, be positive, kan Aezud ?

jangan kita terlalu selesa dengan apa yang kita dapat sekarang ni, apa korang jadi 10 tahun akan datang tak semestinya ditentukan oleh SPM semata mata. bila dah sampai matrik ke, universiti mana mana, korang boleh simpan result tu baik baik dalam almari. hehehe. 

"tau tak, ada budak universiti kak aishah, mase SPM beliau dapat 6A jep. tapi masa asasi die struggle, dia dapat pointer yang memang baik, dia tukar .die apply medic"

apa yang penting, kita jangan give up. chill okeh?


Whatever the results may be...the future is bright for anyone who is willing to improve oneself and work hard at it, remember " To succeed you must first believe."


*dipetik oleh kata kata cekgu aku, ayat aku memang tak sedap mane pon, huahua*

pape pon, tahniah kepada 8 orang budak bijak sana yang menyumbang straight A, korang memang terBAAEEK!!

credit siket , tahniah jugakk kepada budak ni, Nahl , sebab beliau dapat 8A+ 2A , kalau mg tak pindah, ko dapat straight A+ kot. hahahaaaaa, gurau gurau.

kepada Violet Blue , alaaaa, result ko memang gempak la weyy.

last, i'm just wanna say, Alhamdulillah.. terimas kat kengkawan sebab sudi belajar bersama, trimas kepada mak ayah aku, mak ayah support adik. trimas juga pada cekgu cekgu sudi mengajar kami yang macam macam kerenah... nak nak macam aku nihh. tehehehe.



ingat kawan, jauh lagi perjalanan kita.

p/s : Tahniah kepada 17 orang budak Terengganu yang dapat straight A+ .. :)


terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

12 comments:

sicomot-comel said...

wah..tahniah hemo !! ^^

hm,,terer addmath la ni ye ~,~" huhuhu

cik hemo hemo said...

hehehe. terer pe. A- je kot.

time aseh.. ^^

miss shark said...

betul3..hebat cik hemo hemo ni ye. saya..tak payah cakap lah..lepas amik result semalam terus tak ingat result dah..wakakaka <--- nmpak sgt result tak secantek result cik hemo hemo.




on last word, congrats! ^^

cik hemo hemo said...

@miss shark : time aseh. pape pon. congrate untuk miss shark.





^^

Aezudin said...

wow.ade link ntuk blog aku.thnx and congratez sis!esok maseh ade. :D

cik hemo hemo said...

@ aezud: aku tag mg la..





kau pm same,tahniah!! dapat straight a tuhh


blanje aku kepsi!!

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

ko terer giler ! :)) bnge !

cik hemo hemo said...

@ teror pe nye. tgok kengkawan semue gempaak kebaboom.

tang pysic taleh tahan tu.
kuciwaaa.
tp alhamdulillah.




btw, thank~

amny.. said...

wahh!tahniahlaa..
gempak gitu result..^^

cik hemo hemo said...

@amny: measeh.. result x gempak mane la..

jeleh nengok kawan nye result. syantek..

kay_are said...

wah.. hebat2.. tahniah ye.. teruskan usaha =)

cik hemo hemo said...

@kay_are: measeh.. yup.jaoh lagi perjalanan..