Sunday, August 21, 2011

Dia macam nak tinggal kan kita


ASSALAMUALAIKUM , :)

dah setat cuti , dah setat cuti , dah setat cuti , yeay.
tapi "kuih raye" yang lecterer bagi belom dahku sentoh lagi , kehkeh


Fenomena Ramadhan yang aku jumpa setakat ni.

Kes ceroboh

orang kata bulan puasa syaitan and the geng kena ikat, tapi manusia perangai cam setan tak kena ikat. yang dah takde kerja ceroboh blok perempuan apa kes.

bak kata kawan aku, "bile besar dah pandai nak merogol pompuan"


laptop, duit bla bla bla  hilang macam benda biasa. mula la nak studi hilang fokus pasal barang hilang.


Liat nak pergi terawikh
bila aku ajak pergi terawikh ada jekk alasan. aku tau aku bukan baik sangat , tapi bila lagi nak ambil peluang macam ni.

"sorry kawan ,aku ada kerja nak siapkan , esok aku jumpe kau kat surau"

"insya-Allah lah jumpa esok kalau umur kau panjang"


macam macam manusia, macam perangainya.



iftar beramai ramai, mengikatkan silaturahim walaupun sesak. --



ramadhan nak pergi , jom tingkatkan ibadat. mana tau kta jumpa apa yang tunggu, lailatul qadar . insya-Allah.mungkin ini Ramadhan yang terakhir buat kita ?



Whats the BEST 
part about
RAMADHAN
for you ?
What the HARDEST 
part about it ?

think together


p/s: rindu zaman hostel, curi curi ambil ayam lebih untuk buka puasa.kehkeh




terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

8 comments:

miss senyum said...

biase la dik, ada je yang payah kaki nk berterawih. tp bab ke bazar mak aihh langkah panjang je :)

Red said...

ingatkan orang tu dah ada hidup matrix, lupa member lama :P

senyumSOYA said...

hohohoho..buka puasa dlm talam ke dik? hik3..waa..rindunya zaman matrik y kesengalan nya jelas terase..

p/s : akak dulu nakal kat mtrik..hahahsemua org akak kaco..bila masuk U ni jadi low profile..nyork2 belakang kerusi..^^"

Wafiy Suzly said...

hakhikhukhakhikhuk

cik hemo hemo said...

@miss senyum: btol, setuju !

cik hemo hemo said...

@red: mane ade lupe red laa. aishh gigit kang ! :PP

cik hemo hemo said...

@senyumsoya: hehe. same laa. rindunyee nak buat nakal2

cik hemo hemo said...

@wafiy: sengih pulaak. haha