Tuesday, March 8, 2011

aku jadi pelari pecut? ce citer ce citer ce citer.


assalamualaikum.. ^^

sapa masa kecik kemetot dedulu suka main lari lari? *sila angkat tangan*

hakuh, hakuh,hakuh!

semangatnya aku! wahaha , aku pelari pecut? okay tipu la. pelari berpagar? okay tipu lagi. mungkin juga pelari makanan terunggul, okay yang ini mungkin lebih sesuai dan tepat sekali.kan?haha^^

mungkin kerana cuti yang agak panjang dan aku sentiasa membuang masa dengan makan, tido,makan lagi, tido lagi, ok stop! bila aku imbau kembali kali terakhir aku berlari sampai lebat peluh menitik... pehh! berzaman aku mahu mengingat semula. *nampak sangat sudah lama tak berlari*

eceh. nasib baik la weighing scale sudah habes baterinya, kalau tak. sudah tentu aku kena heartattack dek penambahan berat badan aku nihh! wahaha. emm, agak agak berapa kilo la aku sekarang nihh. rasanya, maintain lagi kot. *bangge bangge*

okaylah, aku rindu sangat bila acara sukan kat sekolah yang memang setiap tahun amatlah meriah dan hapenning! tapi, tahun ini lagi hebakkk! macam mana aku tahu sedangkan aku dikategorikankan-budak-tidak- sekolah *tuanye* , sebab aku nengok sukan tahun nihh! yay.

kami kami nihh dikategorikan sebagai "alumni" , YEAH puak puak TUA tak sedar diri. haha
tapi, aku nampak muda! haha.


imbau kembali zaman kegemilangan aku dedulu. wahaha. sapa kata aku tak aktif sukanggg *bagi tengganu siket* , macam macam tau aku masuk, 100meter,4x100meter,1500meter. tapi, yang tenis tu, TIPU! aku tak penah pon mewakili rumah,taman,kampung,daerah,negeri..bla,bla,bla. okay, aku penah main tennis, tapi untuk suka suka. YEAH, aku tak pandai main tennis! T_T , setakat main batu seremban aku teror la, cepat sapa nak beat dengan aku! weheheh.


di petang hari yang agak suam suam panas, aku dengan puak puak alumni diarahkan berarak bersama sama budak budak lain! wah, agak tercabar dengan aku yang tak berapa nak sihat. gggrr. terpaksa la aku meng-hitamkan kulit kulit aku nihh!.



inilah keje aku yang tak bergaji pada hari tersebut. wahaha. kami si pencatat masa. asal pihak peserta ke garisan tamat, tett! kami tekan. asal tamat, tett. kami tekan lagi. tapi, korang ingat senang ke keje macam ni? keje ni agak susah kalau pihak pihak peserta yang berlari beriringan ke garisan penamat. puahh mata kami melilau mencari mana satu pihak yang tamat dahulu sampai ke garisan penamat. lain la kalau pihak peserta berlari ala ala nak pegi beli ikan dipasar. senang keje!

T_T tinggi dia! bukan? YEAH, sudah tentu yang tinggi itu, bukan hakuh! haha. ini adek bukan kandung kesayangan beta! miss her!


puak puak alumni berarak sekali seyhh. biar kami kami berarak macam lenggang kangkung, asal kami kelihatan semattt sekali. wahaha. kamu rasa semat ke pakaian kami. memang semat, bukan? tetapi, amat panas sekali jika cuace suam suam terik. okay, sampai satu budak menyenyeh kami,

"tak panas ke pakai baju tebal tebal macam nihh?"

okay, kalau budak tu nak rasa, meh hakuh bagi sweater versi kutub utara punya! panassss la adek woit pakai tracksuit nihh. kami tiada pilihan, kami terpaksa. sobsob. T_T



mak cik nihh, sempat lagi ber-texting! hamboit, mentang mentang anda sudah tidak bersekolah, punya selambe badak takut air jup makcik ni main HP! okay, demi kesahyangan, apa jua sanggup dilakukan! naseb baik mak cik ni tak ber-gayutan! adoiadoi.



warm up, warm up! YEAH, alumni go go go! TU dia! walaupun, alumni sekadar nengok, taaappi, puak puak kami pon ade acara spesel punya! walaupun, ada pihak yang berpaling tadah ber-switch rumah sukan, UPM tetap hebakkk! haha. ada sumbangan terjun. main untuk suka suka.




credit- puak kami hebakk! haha. seriyes. aku letih yang amat+kesihatan tak brapa nak elok. taaappi, sapa makhluk manusia yang tak join, memang rugi lar! sonok abes. hehe. kasi jelehh siket. wahaha.


terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

4 comments:

miss shark said...

wahh.. teringat pulak zaman sekolah dulu.. tapi sy tak aktif sukan lah :(

aezudin said...

rugi nye ambe xdtg.huhu

cik hemo hemo said...

@miss shark:tu saje taun last buat buat aktif.. haha

cik hemo hemo said...

@aezudin:rugi kamu xdatang! bes tuh. *bnyi jelehh