Saturday, June 16, 2012

tunggang langgang bawak motor, terjunam ke tanah juga lalu menghempuk divider jalan.

He said, "Do not fear-I am with you, All Hearing and All Seing"

alhamdulillah, aku masih bernafas hari ini, masih boleh menghirup udara. masih boleh melihat langit biru. macam kalian semua. thanks to Allah, the greatest one.

perihal result aku, alhamdulillah sekali lagi. dan kawan kawan aku pun hebat hebat semua. cuma aku sedikit keliru. sedikit buntu. bila fikir balik. bukan senang kita mahu buat pilihan, taktala melibatkan masa depan.

takut? memang aku takut. perkara yang melibatkan masa depan bukan. taktala hati aku tak tenteram, aku cuma ingat pesan kakak aku, "insyaAllah, rezeki tu Allah dah tetapkan untuk kita. sekarang adik cuma berdoa. selebihnya kita kena redha dengan apa yang Dia bagi untuk kita. mungkin Allah tutupkan satu jalan untuk kita, tapi dia bukakan satu jalan lain untuk kita''.

betul. life is a canvas, you have a choice to paint it with beautiful or dull colors. which one it will be?

takpee la. at least dalam famili kau tu ade sorang doc-to-be. esok-2 boleh jee kau dapat ubat free kan. paling tak pon, buat mukee kesian. lagi pun, dorang bukan adee 16478 orang adik. cuma sorang jee. ngeh ngeh.

mungkin terpaksa aku kuburkan mimpi kecil aku tu.

hentah kenapa sejak bercuti panjang, aku mula rindu.siapa?





rindu mereka. T.T

mereka sebaya. bercakap sebaya teringat sesuatu.

-------------------------------------------

"awak belajar kat mane sekarang?"

"saye baru habis matrikulasi"

"ooh.."

kelibat lelaki melintasi kami. suami dia.

"umur berapa ea?"

"19..

"same lah"

19. sudah berkahwin.


p/s: entri kali ini ditaip dengan slow motion. haih.tanyone know about engineering? pengalaman belajar motor memang mencabar bukan? grrr. lebam. lebam pun kena cakap alhamdulilah, at least tak patah kaki kan?
terima kasih sudi bace , kalau rajin komen sekali

7 comments:

wafiy suzly said...

ko eksiden ke?

Miss S said...

kak hemo hemo nak ambik engineering eh? kat mane? good luck !

senyumSOYA said...

heheh..amik medic UPM senang nk grad berbnding UM and USM.. tu y akak tau dri kwn2 y amik medic.. ^^

pape pun.. wt ikot minat.. bkn ikot org ya ^^
all the best dik. IA.. rezeki tu allah da tetapkan. =) asalkan kita dah usaha dan letakkan usaha tu kat DIA.

adan said...

belajar motor best.. rasa angin jee.. cik hemohemo jatuh motor?

kawin muda itu best..tp byk dugaannya..

kay_are said...

tajuk ko macam bese konfius.. pasal sambung blaja.. wat r pilihan yang bijak.. hmm.. nak amek engineering? engineering ape?

Elysa Sofia said...

excident ke? jaga diri lain kali... :) Engineering pun ok,yang penting pilih berdasarkan minat =)

Woofer Storm said...

ati2 bawa motor tu..adehhh